Благодатният огън пристигна от Йерусалим в България.  Кацането на българската делегация

...
Благодатният огън пристигна от Йерусалим в България. 
Кацането на българската делегация
Коментари Харесай

Благодатният огън пристигна в България

Благодатният огън дойде от Йерусалим в България. 

Кацането на българската делегация бе излъчено онлайн на Фейсбук-страницата на Euronews Bulgaria.

 

Той беше донесен в София от делегация, водена от старозагорския митрополит Киприан.

„ Да сте живи и здрави, носим благословение от светия град Йерусалим. От храма на Светото „ Възкресение Христово “ изпросихме мир, берекет за нашия православен български народ и за целия православен свят. Предаваме и благословението на Негово Светейшество йерусалимския патриарх Теофилос за мир и берекет на всички ни. Христос Воскресе! “, съобщи старозагорският митрополит Киприан.

Той съобщи, че тази година е имало доста огромни ограничения за сигурност, само че българската делегация е била в храма на Гроба Господен.

„ Успяхме да вземем от Благодатния огън, който да осени нашата Майка православна България “, сподели митрополит Киприан.

След като дойде Благодатният огън ще бъде пренесен в синодалния параклис " Свети Цар Борис Михаил ", откъдето с литийно шествие ще се насочи катедралата " Св. Александър Невски ".

По традиция на Велика събота, духовници от епархиите в страната ще вземат парченце от Благодатния огън, с цел да го занесат на вечерното свещенодействие в храмовете за Възкресение Христово.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР